Niğde Belediyesinden Mutlu nesiller, mutlu aile

Niğde Belediyesinden Mutlu nesiller, mutlu aile ile başlar projesi


NİĞDE (A.A) - Niğde Belediyesi bünyesinde Mutlu nesiller, mutlu aile ile başlar projesinin başladığı bildirildi.
     Niğde Belediye Meclis Salonunda başlatılan ve 3 hafta sürecek olan proje ile sağlıklı bir toplum içinde aile kavramının yeri ve kavramak, evliliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, sevgi ve mutluluk dolu bir aile yapısı oluşturmak amacıyla gençleri eğitmek ve kurulan aile içindeki problemlere iletişim yoluyla çözüm bulmak hedefleniyor.
     Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı açıklamada, Konu aile olunca söylenecek çok söz var. Niğde Belediyesi olarak bu projenin hayat bulabilmesi için ailelerimize, gençlerimize, çocuklarımıza, bu proje ile mutluluk ve eğitim adına katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Toplumumuzun kanayan yaralarından bir tanesi ailelerin ayrılması. Biz bu proje ile aile sorunlarının ve ayrılma gibi konuları, az denecek seviyeye indirebilmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ailelerimizin çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu konuda yapılan evliliklerin bilinçli olarak yapılmasında çok önemli bir pay vardır. Bilinçli olarak yapılan evlilik, sonuna kadar ilerleyecek bir evliliktir. Bu noktada önemli olan konu, yanlış evlilik yapmamak. Bu hususa dikkat edildiği taktirde mutlu aileler, mutlu nesiller meydana getirmiş olur dedi.
     Küçük yaşta yapılan evliliklere de dikkat çeken Akdoğan, Niğdemizin bazı bölgelerinde genç yaşta evlenen çocuklarımız var. Özellikle köy ve beldelerimizde küçük yaşlarda evlendirilen kızlarımız var. Küçük yaşta evliliklerin sonu iyiye doğru gitmiyor. Ailelerin evlilikten sonraki hayatı da çok önemli. Çocuk yetiştirmeyi öğrenmek ve bilinçli olarak çocuk yetiştirmek konusu çok önemli bir konudur diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Niğde Belediyesinden Mutlu nesiller, mutlu aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER