Nihal Atsız, Eskişehir Türk Ocağında anıldı

Nihal Atsız, Eskişehir Türk Ocağında anıldı -Yazar Özgedik: Atsız Türkçüdür ve gerçek bir Türk milliyetçisidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Türk Ocağı tarafından yazar, tarih, şair ve ideolog Nihal Atsızı anma etkinliği yapıldı.
     Ocaktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yazar Mehmet Özgedik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Atsızın tarihçi, şair ve roman yazarı gibi birçok yönü olduğunu, ancak dinsiz olduğuna ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.
     Atsızın inancının tartışılmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Özgedik, dini konulara girmemesi ve tasavvufa mesafeli olmasının, yanlış anlaşılmaya yol açtığına dikkati çekti.
     Özgedik, Atsızın büyük bir romancı olduğunu ve Bozkurtlar, Deli Kurt, Ruh Adam gibi eserlerinin bulunduğu bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     Tarihçi yönüne değinmek gerekirse Aşıkpaşaoğlu Tarihi bunlara en iyi örnektir. Atsız, Türk tarihinde bazı önemli noktalara da değinmiştir. Bunlardan birkaçı, Türk tarihinin başlangıcını Sakalara dayandırması, Türk Ordusunun kuruluşunu Mete Han zamanına, Türk devletlerinin asıl olarak doğu ve batı olmak üzere iki kısımda telakki edilmesi gerektiğini belirtmesidir. Bu tespitler, Atsızın bilim adamı yönünün kıymetini ortaya koymuştur. Değerlendirmelerinde tamamen objektif midir- sorusu kafalara takılabilir ama unutulmamalıdır ki, hiçbir tarihçi kendi milletine yüzde 100 tarafsız bakamaz. Atsız Türkçüdür ve gerçek bir Türk milliyetçisidir. Halkçıdır, halkın kalkınması ve refah bulmasını yazılarında vurgulamıştır.
     Etkinlik, Özgedikin, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Nihal Atsız, Eskişehir Türk Ocağında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER