Nijerin 5 Belediye Başkanı Melikgazide

Nijerin 5 Belediye Başkanı Melikgazide


KAYSERİ (A.A) - Nijer Cumhuriyetinin ilk beş büyük belediyesi olan Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey belediye başkanları, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçı makamında ziyaret etti.
     Nijer Cumhuriyetinin 16 milyon nüfuslu bir batı Afrika Ülkesi olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi:
     Nijer Cumhuriyetinin ilk beş büyük belediyesi olan Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey belediye başkanları belediyemizi ziyaret ettiler. Bugün Maradi Belediyesi ile Melikgazi Belediyesi yapılan protokol ile Kardeş Şehir oldu. Maradi Belediye Başkanı Maman Mactor, Melikgazi Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Belediyemiz bu tür kardeş şehirler ile bir bakıma yatırım ve hizmetlerini dış dünyaya açmış olmakta. Belediyenin geri dönüşüm, büyük ölçekli park ve şehir alanları, geniş ve seri ulaşım ağını, temizlik hizmetlerini yerinde inceleme imkanı buldular.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye başkanlarına Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında dokunan kilimlerden, ebru ve ahşap işleme sanatının en güzel örneklerinden çeşitli hediyeler verirken, Maradi Belediye Başkanı Mamon Mactor-da, Başkan Büyükkılıç-a, el işi bir tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nijerin 5 Belediye Başkanı Melikgazide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER