Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı

Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saidou: -Her Nijer vatandaşı, Türkleri kardeş kabul ediyor, sizler bizim için çok özelsiniz


İZMİR (A.A) - Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saley Saidou, her Nijer vatandaşının, Türkleri kardeş kabul ettiğini belirterek, Sizler bizim için çok özelsiniz dedi.
     EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saidou, İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraçı EXPO Ofisinde ziyaret etti.
     Saidou, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkesinin ekonomik anlamda ciddi bir süreçten geçtiğine işaret ederek, Türk milleti, bu süreçte Nijer halkını yalnız bırakmadı. Ramazan ayları, Kurban bayramları başta olmak üzere, halkınız, yardım kuruluşlarınız, sivil toplum örgütleriniz, Nijer vatandaşlarını yalnız bırakmıyorlar. Bu dayanışma bizde öylesine bir duygu oluşturdu ki, her Nijer vatandaşı, Türkleri kardeş kabul ediyor. Sizler bizim için çok özelsiniz ifadelerini kullandı.
     Bakan Saidou, ayrıca Türk girişimcilere, ülkesinde sağlık sektöründe yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
     Vali Cahit Kıraç ise Türk halkının, her zaman fakirin, mağdurun ve mazlumun yanında yer aldığını, dünyanın sevgi, barış ve kardeşlik içinde yaşaması için çaba sarf ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu, bize atalarımızdan gelen çok büyük bir zenginlik. İzmir, gerçek anlamda hoşgörü ve sevgi kentidir. Ülkemizde ve kentimizde farklı renklerden, dillerden, kültürlerden, inanç gruplarından insanlar, bir arada kardeşçe yaşıyorlar. İzmirin bu kültür ve tarih zenginliği, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişliği, beraberinde EXPO 2020 adaylık sürecini doğurdu.
     Ziyarette, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Ergüder Can ve Nijerin İzmir Fahri Konsolosu Yakup Gözelin de hazır bulunduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER