Niksarda tarihi hükümet konağı turizme kazandırıldı

Niksarda tarihi hükümet konağı turizme kazandırıldı -Osmanlı döneminden kalma eski hükümet konağı, kent kütüphanesi, belediye sarayı ve kent belleği müzesi olarak dizayn edildi


TOKAT (A.A) - Niksar ilçesinde Osmanlılar döneminden kalma tarihi hükümet konağı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçe kütüphanesi, belediye sarayı ve kent belleği müzesi olarak dizayn edildi.
     Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski hükümet konağında 2005 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının bir süre önce tamamlandığını anımsattı.
     Niksarda tarihi eserlerin halkla buluşmaya başladığını ifade eden Yadigar, 1905 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan eski hükümet konağının turizme kazandırıldığını belirterek, Yaklaşık 900 bin lira harcandı. 220 bin lirasını Kültür ve Turizm Bakanlığından destek aldık dedi.
     Tarihi binanın, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belediyelerine Niksar Belediye Sarayı, kent kütüphanesi ve kent belleği müzesi olarak tahsis edildiğini bildiren Yadigar, Bu binayı halkımızla buluşturduk ve kırmızı halı üzerinde gidilerek halkımıza hizmet vermekteyiz. Yani halkımızın kırmızı halıda yürüyerek şehrimize hizmet edecek belediye birimleriyle buluşmasını sağladık diye konuştu.
     Yöre halkının böyle bir binada hizmet almaktan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirten Yadigar, Kırmızı halı döşeyerek, Niksardaki insanlarımızın mutlu bir şekilde belediyeden ayrılmasını amaçlamaktayız. Bütün gayemiz, tarih, tabiat ve kültür kenti Niksarın turizmden hakkı olan payı almasını sağlamak ifadelerini kullandı.
     Eski hükümet konağı binasındaki kütüphanenin hizmete sunulduğu, belediye başkanlığı makamı ile bazı birimlerin de tarihi binada hizmet vermeye başladığı belirtildi. Kent belleği müzesindeki çalışmaların da 23 Hazirandaki açılış törenine kadar tamamlanması planlanıyor.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Niksarda tarihi hükümet konağı turizme kazandırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER