Nizipe toplu konut müjdesi

Nizipe toplu konut müjdesi -AK Parti Gaziantep Milletvekili Sarı: -Nizip Belediyesi tarafından 2 ayrı bölgede yapılan TOKİ planlaması kapsamında Fırat ve Fatih Sultan mahallelerinde toplam 516 konut ihale aşamasına geçilmişt


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizipe yapılacak 516 konut projesinin ihale aşamasına geldiğini söyledi.
     Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanı ziyaret eden Sarı, burada yaptığı konuşmada siyasete girdikleri ilk günden bu yana halka verilen sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Nizipin hazine arazileri bakımından zayıf olduğu için Belediyenin kendi imkanları ve dar bütçesiyle bir kamulaştırma işlemi içerisine girerek, bu alanları TOKİye verdiğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
     Nizip Belediyesi tarafından 2 ayrı bölgede yapılan TOKİ planlaması kapsamında Fırat ve Fatih Sultan mahallelerinde toplam 516 konut ihale aşamasına geçilmiştir. Bunlardan 344 tanesi Fırat Mahallesine yapılacak ve buradaki evler 2 ayrı konut tipiyle ihaleye çıkarılacaktır. Bunlardan bir tanesi 90 metrekarelik 2+1 dediğimiz konutlar, diğerleri ise 3+1 dediğimiz 120 ve 125 metrekarelik alanlardan oluşan konutlar olacak. Aynı şekilde Fatih Sultan Mahallesinde yapılacak konutlar ise yine 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacaktır.
     Sarı, çalışmalara destek veren Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğana teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Akdoğan ise 2 yıldan bu yana Nizipe yaptırılacak TOKİ evlerinin çalışmasını yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Fırat ve Fatih Sultan mahallelerinde bulunan arsaların kamulaştırma işlemini bitirdikten sonra biz o bölgeleri Milletvekilimiz Mehmet Sarıya bildirdik ve yapılan yoğun bir çalışma sonunda 14 Şubat tarihinde ihalesi yapılacak TOKİ evleri çalışmasında güzel bir sonuca varmış bulunmaktayız.
     Projeye desteklerinden dolayı Milletvekili Sarıya teşekkür eden Akdoğan,İnşallah Şubat ayı içerisinde hem katlı otopark hem de Nizip içme suyu şebekesiyle ilgili de ihale bitmiş olacak ve inşaatına başlanmış olacaktır. Ben bu 3 büyük projede emeği geçen herkese şahsım ve Nizip halkı adına teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Nizipe toplu konut müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER