Nizipte 6 ton bozuk gıda ele

Nizipte 6 ton bozuk gıda ele geçirildi


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde ihbar üzerine bir depoya düzenlenen baskında, son kullanma tarihi geçmiş 5 ton gıda malzemesi ele geçirildi.
     Namık Kemal Mahallesi Fatih Sultan Bulvarı üzerinde bir ambardan kötü koku geldiğini fark eden mahalle sakinleri, durumu Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Belirtilen adrese gelen ekipler, depo içerisinde son kullanma tarihi geçmiş tonlarca salça, yemeklik yağ ve zeytin ele geçirdi.
     Depoya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de yaptıkları incelemede depoda bulunan gıdaların bozuk olduğunu tespit ederek işyeri sahibi hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.
     Tarihi geçmiş bozuk gıdalar Nizip Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından traktörlere yüklenerek zabıta ekipleri nezaretinde yakılarak imha edildi.
     Zabıta Müdürü Reslan Yalçın, vatandaşın ihbarı üzerine belirtilen adrese gelerek yaptıkları inceleme sonunda içeride bulunan gıda malzemelerin kutularının bile elle tutulacak bir yönünün kalmadığını söyledi.
     Yalçın, Eğer vatandaş ihbar etmeseydi, bu malzemelerin piyasaya sürülme ihtimali çok yüksekti. Şuan baktığımızda salça, zeytin ve yemeklik yağdan oluşan 6 ton tarihi geçmiş ve bozulmuş gıda malzemeleri var. Vatandaşlarımız bir ürün aldıklarında mutlaka ama mutlaka son kullanma tarihini kontrol etsinler ve şüphelendikleri durumlarda bizlere haber versinler dedi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Nizipte 6 ton bozuk gıda ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER