Norveç heyeti BDP Milletvekili Ayna ile

Norveç heyeti BDP Milletvekili Ayna ile görüştü -Norveç Kızıl Parti Oslo Temsilcisi Folkvord: Öcalanın açıklamasının, Kürt halkının durumunun düzelmesine yönelik bir katkı sunacağını ve hükümetin de adımlar atacağına yönelik bekle


DİYARBAKIR (A.A) - Norveç Kızıl Parti Oslo Temsilcisi Erling Folkvord başkanlığındaki bir heyet, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile görüştü.
     Irakın kuzeyine yaptıkları ziyaretin ardından Diyarbakıra gelen heyetin başındaki Folkvord, Büyükşehir Belediyesi Konukevindeki görüşmede, Kandilden geldiğini daha önce de bir kez gittiğini söyledi.
     Folkvord, şöyle konuştu:
     Nevruz kutlamalarına orada katıldım. Oradan gördüğüm kadarıyla Öcalanın açıklamasının Kürt halkının durumunun düzelmesine yönelik bir katkı sunacağını ve hükümetin de adımlar atacağını yönelik beklentilerim var. Norveçe döndüğümüzde burada gördüklerimizi elbette aktaracağız. Bu mesajın neler getireceğini, neler sağlayacağını biz de değerlendireceğiz ve Kürt sorununa ne katkılar yapabilir değerlendirmesinde bulunacağız. Bu sayede bizim içinde yer aldığımız sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de bir katkısı olacağını ümit ediyorum, bu yönde çalışmak istiyorum.
     BDP Milletvekili Emine Ayna ise süreç konusunda kaygılı olduğunu belirtti.
     Herkes Öcalanın yaptığı çağrının sadece silahlar sussun bölümüyle ilgileniyor. O cümlenin devamında fikirler konuşsun diyordu, fikirlerin nasıl konuşulacağını kimse tartışmıyor diyen Ayna, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Silahlar sustu ancak Terörle Mücadele Yasası olduğu gibi ortada duruyor ve fikirler konuşamıyor. Şu anda İmralı ile görüşen milletvekillerimiz suç işliyor, mektupları Kandile götürmekle yine bir suç daha işleniyor, nevruzda biz suç işledik. Diyelim ki geri çekilme oldu, devlet Terörle Mücadele Yasasını kaldırmadı. Hemen arkasından hepimizi tutuklayabilir, BDPyi kapatabilir. Bence bugünden sonra yapmamız gereken şey Terörle Mücadele Yasasını bir an önce meclise getirip kaldırılmasını sağlamaktır. Ulusal ve uluslararası demokrasi güçleri bu noktadan sonra çözüme katkı sağlamak istiyorlarsa hükümeti adım atmaya zorlamalıdırlar. Bu nedenle gelişlerini anlamlı buluyoruz.
     Konuşmaların ardından Folkvorda Diyarbakırda nevruzda okunan mesajın İngilizce çevirisi verildi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Norveç heyeti BDP Milletvekili Ayna ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER