Nur Tatarın olimpiyat başarısı

Nur Tatarın olimpiyat başarısı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sinir: -Olimpiyatlarda gümüş madalya alan Vanlı Nur Tatar milli gururumuz olmuştur -Nur gibi başarılı sporcuları kentte tutabilmek için tüm kurumların


VAN (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, olimpiyatlarda gümüş madalya alan Nur Tatarın milli gururları olduğunu belirterek, Nur gibi başarılı sporcuları kentte tutabilmek için tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerekiyor dedi.
     Sinir düzenlediği basın toplantısında Londra Olimpiyat Oyunlarında Vanlı Nur Tatarın tekvandoda gümüş madalya almasının tüm Türkiyeyi olduğu gibi Vanı sevince boğduğunu söyledi.
     Atletizm ve tekvando dalında yarışarak madalyalarla dönen sporcuların Türkiyenin yüz akı olduklarına işaret eden Sinir, daha önce okulunda idarecisi şimdi ise ilin sporun başında bulunan biri olarak Nur Tatarın başarısıyla gurur duyduğunu belirtti.
     Tatarın karakteri, şahsiyeti, kişiliğiyle herkese örnek olabilecek bir sporcu olduğunu anlatan Sinir, şöyle konuştu:
     Yaş olarak da çok genç bir sporcumuz olan Tatarın olimpiyatlarda ikinci olması küçümsenecek bir başarı değil. Daha büyük başarılara imza atacağı kanaatindeyim. Bugün ülkemiz adına milli gururumuz olarak gümüş madalya almasındaki en büyük emek Vandaki antrenör arkadaşlarımız, federasyon temsilcisi ve müdürlüğümüz nezdindeki gayretlerin neticesi olarak görüyorum.
     Nur Tatar gibi sporcuların Van ve diğer bölge illerinde yetiştirme ve elde tutmanın zorluğuna dikkati çeken Sinir, şunları kaydetti:
     Tatar gibi sporcularımızı burada tutamıyoruz. Sahip olduğumuz imkanlar, olanaklar onları kentte tutmaya pek yeterli olmuyor. Sporla ilgili tüm sorumluluğu, mesuliyet Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yüklendiği zaman mevcut şartlarda buna sahip çıkmayı zorlaştırıyor. Nur gibi sporculara büyük şehirlerde ciddi imkan ve olanaklar sunuluyor. Nur gibi sporcularımızı tutabilmemiz için tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerekiyor. Burada en büyük sorumluluk üniversitemize düşüyor. Beden eğitimi bölümüne sınavla alınan çocuklarımız, farklı illerde lisanslarını alarak gidiyor. Bu sebeple başarılı sporcularımızın lisanslarını burada alması ve kentte kalması için üniversitenin çalışma yapması gerekiyor.
     Deprem hasar gören şehir stadyum ve bazı spor komplekslerin yıkılacağını ifade eden Sinir, kurum olarak depremden sonra en zor koşullarda bile çadırlarda çadırlarda sporcu yetiştirmeye devam ettiklerini belirtti.
     Sinir, Nur Tatarın izinde gidecek sporcuların yetişmesi ve onlara destek olmaları için Vanlı iş adamlarına destek çağrısı yaptı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Yahya Öylek
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Nur Tatarın olimpiyat başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER