Nusratlı köyünde Ev Pansiyonculuğu kursu

Nusratlı köyünde Ev Pansiyonculuğu kursu


ÇANAKKALE (A.A) - Nusratlı köyünde Ev pansiyonculuğu kursu açıldı.
     Taş evleriyle ön plana çıkan, 60 haneli ve yaklaşık 150 nüfuslu köyde, turizmin geliştirilmesi amacıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayvacık Meslek Yüksek Okulu ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) desteğiyle kadınlara yönelik ev pansiyonculuğu kursu açıldı.
     GMKA tarafından kabul edilen Nusratlı Köyü Turizm Kalkınma Projesi kapsamında eğitime kapatılan Nusratlı İlköğretim Okulu, aslına uygun restore edilerek, ev pansiyonculuğu kursu kapsamında köy halkının hizmetine açıldı.
     ÇOMÜ Ayvacık Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri Erdem Temeloğlu, Çiğdem Özkan ve Adnan Şimşek tarafından 3 hafta devam edecek kursta, 23 köylü kadın, girişimcilik, işletme, işletme yöneticiliği, yiyecek ve içecek servisi, ön büro ve kat hizmetleri konusunda eğitim alıyor.
     Nusratlı Köyü Muhtarı Metin Tunca, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde kullanım dışı kalan okulun yıllar sonra tekrar eğitime açıldığını söyledi. Eskiden sınıf olan bir odanın şimdi ürün satış bölümü olduğunu ifade eden Tunca, şöyle dedi:
     Müdür odası mutfak, bir oda eğitim salonu, bir başka oda da yönetim odası olarak hiçbir eksiği kalmayacak şekilde restore edildi. Bahçeye bir kafeterya yapıldı. Bütün bunlar GMKAnın köyümüze yaptığı hibe yardımı ile gerçekleşti. Köy olarak taş evlerimizi, el emeklerimizi, yöresel ürünlerimizi sürdürülebilir turizm kapsamında değerlendirmek istiyoruz. Nusratlı Köyü Turizm Kalkındırma Projemize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Hanife Erdinç / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Nusratlı köyünde Ev Pansiyonculuğu kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER