Ödemiş kaldırımlarında görme engelliler için düzenleme

Ödemiş kaldırımlarında görme engelliler için düzenleme


İZMİR (A.A) - Ödemişte, Atatürk Caddesi kaldırımı, görme engellilerin beyaz bastonla iz sürebilecekleri özel taşla kaplandı.
     Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin Ödemiş Belediyesi işbirliği ile yürüttüğü Engelsiz Kaldırımlar Projesi kapsamında, Atatürk Caddesinin her ki yanındaki kaydırım engelliler için özel olarak düzenlendi. Kaldırıma, üzerinde görme engellilerin beyaz bastonla iz sürerek ilerleyebilecekleri kanallar bulunan taşlar döşendi.
     Proje yürütücülerinden Ödemiş Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Özge Beyaztaş, Atatürk Caddesinde yaptığı basın açıklamasında, engelli bireyleri kentle bütünleştirmek için fiziksel düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, başlattıkları projeye Ödemiş Belediyesinin de destekte bulunduğunu ifade etti.
     yapılan çalışmayla Atatürk Caddesine uyarıcı ve yönlendirici takip taşlarının döşendiğini kaydeden Beyaztaş, Böylelikle görme engellilerimize büyük bir kolaylık sağlanmış oldu dedi.
     Görme engelli Gürsel Şen ise ilçede birinin yardımı olmadan bastonla yürümenin çok zor olduğunu, Atatürk Caddesine döşenen uyarıcı ve yönlendirici takip taşları ile daha rahat hareket imkanına kavuştuklarını ifade etti.
     Projenin, ilçedeki diğer cadde ve sokaklarda sürdürüleceği bildirildi.
    
     Muhabir: Dilek Özdemir / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Ödemiş kaldırımlarında görme engelliler için düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER