ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü: Başbakanın üniversiteye gelişinde tedhiş hareketleriyle protesto edilmesi üniversite olarak benimseyebileceğimiz bir durum değildir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki tarihi başarısının ODTÜ yerleşkesindeki bir grubun şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışıldığı bildirildi.
     Üniversitelerin, öğrencilerin ve bilim insanlarının fikir ürettiği, düşüncelerini özgürce paylaştığı, her türlü düşüncenin rahatlıkla ifade edildiği, tahammül ve toleransın en yüksek olduğu kurumlar olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Bu nedenle üniversitede ortaya konulan tepkilerin de topluma örnek olacak bir uygunluk ve uygarlık içinde olması gerekir. Başbakanın üniversiteye gelişinde tedhiş hareketleriyle protesto edilmesi üniversite olarak benimseyebileceğimiz bir durum değildir. Türkiyenin en seçkin üniversitelerinden biri olan ODTÜnün başarılı öğrenci ve mensuplarının çoğunluğunun da bu ideolojik karşıtlığa dayanan engelleyici eylemleri tasvip etmediğine inanıyoruz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER