ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Dicle Üniversitesi Senatosu, ODTÜdeki eylem ve saldırıları kınadı


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Senatosu, Orta Doğu Teknik Üniversitesindeki (ODTÜ) eylem ve saldırıları kınadı.
     Senatodan yapılan açıklamada, TÜBİTAK Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezinde düzenlenen törende gerçekleşen olaylarla ülkenin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında gösterdiği tarihi başarıya gölge düşürülmeye çalışıldığı belirtildi.
     Üniversitelerin fikir üreten, düşüncelerin özgürce paylaşıldığı, farklı, düşüncelere tahammül etmenin içselleştirildiği ortamlar olması gerektiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Bilimin ve eleştirel düşüncenin merkezi olan üniversiteler maalesef bu talihsiz olay ile taş, sopa ve molotof mekanı olarak karşımıza çıkmıştır. Oysa üniversite öğrencilerinin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı, içinde şiddet barındıran eylemler fikirlerin önüne geçmemelidir. Toplumların ilerlemesinin ancak eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle de öğrencilerimizin kazandıkları bilimsel, sportif, kültürel ve sanatsal başarıları ile gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Demokratik bir hak olan protestoyu şiddet içerikli eylem şeklinde kullanmalarını kesinlikle onaylamıyoruz.
     Göktürk-2 Uydusunun Çindeki Jiuguan Fırlatma Üssünden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜde çıkan şiddet olaylarını ve anlamsız protestoyu, Dicle Üniversitesi olarak üzüntü ile karşılayıp kınadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER