ODTÜ Senato duyurusu:

ODTÜ Senato duyurusu: -Hak ve özgürlükler alanının evrensel değerlere uygun biçimde düzenlenmesini istiyoruz


ANKARA (A.A) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Senatosunca yapılan duyuruda, uzun tutukluluk süresine ilişkin sorunlara dikkati çekilerek, hak ve özgürlükler alanının evrensel değerlere uygun biçimde düzenlenmesi istendi.
     ODTÜ Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Senatonun 31 Temmuz 2012 tarihli toplantısında, kamuoyuna açıklanmak üzere Senato duyurusu hazırlandı.
     Türkiyede süregelen kimi soruşturma, tutuklama ve baskılardan hak ve özgürlüklerin de yara aldığının bilinen bir gerçek olduğunu savunulan duyuruda, bu bağlamda, bilim insanlarına, öğrencilere ve basın mensuplarına yönelik bu tür uygulamalarla akademik değerlerin ve ifade özgürlüğünün gerilediği görüşünün yurt içinde ve yurt dışındaki akademik çevrelerde de yaygın olarak paylaşıldığı belirtildi.
     Tutukluluk sürelerinin uzamasıyla yargılama sürecinin kendisinin bir cezalandırma aracı haline gelmesinin ülkede ağır bir baskı ortamı oluşturduğu öne sürülen duyuruda, bunun da kamu vicdanını rahatsız ettiği bildirildi.
     Üçüncü yargı paketinin, bu sorunları ortadan kaldırmadığı savunulan duyuruda, şunlar kaydedildi:
     2000li yıllarda ülkemizi hala insanların fikir suçlarından ötürü yargılandığı bir ülke görünümünden kurtaracak uluslararası standartlara uygun adil yargılanma koşullarını gerçekten sağlayacak adımların en kısa sürede atılmasını öncelikle bekliyor, hak ve özgürlükler alanının evrensel değerlere uygun biçimde düzenlenmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Selma Kasap
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber ODTÜ Senato duyurusu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER