ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz:

ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz: Üniversitemizin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı kontenjanı 3 bin 771di, üniversitemize yerleşen öğrenci sayısı ise 3 bin 401 olmuştur


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektör Yardımcısı Nuri Yılmaz, Üniversitemizin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı kontenjanı 3 bin 771di, üniversitemize yerleşen öğrenci sayısı 3 bin 401 olmuştur dedi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Üniversitesinin öğrenci kontenjanının hemen hemen dolduğunu söyledi.
     Üniversite olarak bu durum karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden Yılmaz, Öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesinde pek çok faktör etkili olmuştur, bunların başında deniz ve yeşil alanın çok olması var diye konuştu.
     Altı yıllık bir üniversite olduklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz 6 yıllık bir üniversite. Üniversitemizin 2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim Yılı kontenjanı 3 bin 771di. Üniversitemize yerleşen öğrenci sayımız ise 3 bin 401 olmuştur. Üniversitemize yerleşme oranı yani doluluk kapasitesi yüzde 90nın üzerindedir. Bu çok önemli bir değerdir. Burada yüzde 10luk sorun Türkiye genelindeki sorundur. Özellikle Fen Edebiyat Fakültemizin bazı bölümlerine öğrenciler tercih yapmamıştır. Onun dışında üniversitemize ön lisansta çok yoğun bir şekilde talep vardır. Ek kontenjanlar ile doluluk oranımızın yüzde 98lere kadar çıkacağına inanıyoruz. Bizleri tercih eden öğrencilerimize teşekkür ederiz.
     Öğrencilerin Orduda ve Ordu Üniversitesinde en iyi şekilde ağırlanacaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
     Yeni Eğitim-Öğretim Yılı yakın bir zamanda başlayacak. Öğrencilerimiz de yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Gerek öğrencilerimiz gerekse de velileri her hangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Bu konuda öğrencilerimiz ve velilerin içi rahat olsun. Öğrencilerimiz için her türlü kolaylık sağlanacak. Onların mutlu olmaları için her şey düşünülmüştür. Özellikle velilerimizin gözü arkada kalmasın. Üniversitemiz ve Ordu bir aile ortamı içinde öğrencilere elinden gelen yardımı sağlayacaktır.
     Ordu Üniversitesinin fiziki imkanlarının yeterli olduğunu belirten Yılmaz, Binalar açısından her hangi bir sıkıntımız yok. Bir çok fakültemiz kendi binalarında eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedirler. Bunların yanı sıra ilimiz gerçekten şirin bir ildir. Deniziyle, yeşiliyle yaşanacak bir kenttir. Ordu aynı zamanda sakin bir kenttir. Bunlar öğrencilerimiz için oldukça cazip bir durumdur. Öğrencilerimizin bir tercih sebebi de yurtlar olabilir. Şu anda Orduda öğrencilerimizin barınmaları konusunda yurt sorunu bulunmamaktadır. Bu öğrenciler açısından büyük bir imkandır. Dolayısıyla bu faktörler üniversitemizin tercihi konusunda önemli olmuştur.
     Yılmaz, ODÜnün yeni öğrencileriyle birlikte kapasitesinin 12 bin 500 dolayında olmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER