ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç:

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: Cumhuriyet Yerleşkesi 2 derenin ortasında kaldı, bu derelerin acil ıslah edilip üniversitemizin olası tehlikelerden uzaklaştırılmasını bekliyoruz


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhuriyet Yerleşkesi 2 derenin ortasında kaldı, bu derelerin acil ıslah edilip üniversitemizin olası tehlikelerden uzaklaştırılmasını bekliyoruz dedi.
     Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Üniversitesinin Cumhuriyet Mahallesinde yer alan Cumhuriyet yerleşkesinin hızla büyüdüğünü ve alanda inşaat çalışmasının ise devam ettiğini belirtti.
     Hızla büyüyen yerleşkenin maalesef 2 dere arasında kaldığını ifade eden Yarılgaç, Daha önceki sel felaketlerinde maalesef en çok zarar gören kamu binaları üniversitemizin binaları olmuştur diye konuştu.
     Kampüsün çeşitli bölgelerinden geçen derelerin ıslah edilip, ODÜnün olası sel baskınlarından kurtarılması gerekiğini anlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet Yerleşkesi 2 derenin ortasında kaldı, bu derelerin acil ıslah edilip üniversitemizin olası tehlikelerden uzaklaştırılmasını bekliyoruz. Buradaki Çırçıp ve Say dereleri bizleri her şiddetli yağışta tehdit ediyor. En son geçtiğimiz yıl ki sel felaketinde bu derelerin taşması sonucu kampüs alanı sular altında kalmış ve bir çok kamu binası zarar görmüştü. O gün bu gündür bu derelerin ıslahı konusunda ilgili kurumlarla yazışmalarımız sürüyor. Ancak halen bir adım atılmış değil. Orduda şiddetli bir yağmur yağmaya başladığında personelle birlikte nöbet tutuyoruz. Biz ODÜ olarak her yağmurda korku yaşıyoruz. Bir an önce bu derelerin ıslah edilip su akışlarının rahatlatılmasını istiyoruz. Bunun da bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.
     Yarılgaç, geç olmadan derelerin ıslahı konusunda ilgili kurumların vazifelerini yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati AKçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER