Ödünç çadırda yaşam savaşı

Ödünç çadırda yaşam savaşı -Banka tarafından el konulan evlerinden çıkarılan İnceustaoğlu ailesi evin önüne kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor -Ayten İnceustaoğlu: -Evimi kimseye vermeyeceğim (Fotoğraflı-


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda banka tarafından el konulan evlerinden çıkarılan İnceustaoğlu ailesi, evin önüne kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
     İnceustaoğlu ailesinin Merkez Saraçlar Mahallesi Muzaffereddin Sokaktaki tek katlı evleri, baba Asım İnceustaoğlunun (58) 2009 yılında çektiği 14 bin lira ihtiyaç kredisini ödeyememesi sonucu faizleriyle birlikte 44 bin liraya yükseldi. Bunun üzerine, banka tarafından icra yoluyla eve el konuldu.
     Evden çıkartılan anne Aliye İnceustaoğlu ve kızı Ayten İnceustaoğlu (29) ise komşularından ödünç alarak evin önüne kurdukları çadıra, evden çıkardıkları eşyaları yerleştirerek, burada yaşamaya başladılar.
     Ayten İnceustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiç bir gelirinin olmadığını belirterek, evlerinden uygunsuz bir şekilde atıldıklarını iddia etti.
     Hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ve evinde önünden ayrılmayacaklarını ifade eden İnceustaoğlu, şöyle konuştu:
     Babamın kredi borcu vardı. Emekli olunca, haliyle maaşı düşünce krediyi ödeyemedi. Bunun üzerine anlaşma yapıldı. Banka emekli maaşından 400 lira çekmeye başladı. Ödemesi düzenli yapılmasına rağmen, yine de evimiz Ocak ayında satışa sunuldu. Ancak, alıcı çıkmadığı için, banka alacağının bir kısmına karşılık evimizi elimizden aldı. Bu konuda yaptığımız hukuki itirazlardan sonuç alamadık. Bunun sonucunda da bir hafta önce evden çıkartıldık. Eğer buradan gidersem, evimin eşyalarını başka bir yere götürürsem, banka evimizi satar. Buna mani oluyorum. Buraya gelenleri gönderiyorum. O yüzden de burada kalacağım. Evimi kimseye vermeyeceğim. Sattırmayacağım.
     İnceustaoğlu, kendilerine yardım edecek kimselerinin bulunmadığının altını çizerek, babasının da bir haftadır geceleri çadırın önünde yattığını, sabah olunca da gittiğini kaydetti.
    
     -Bize yardım eli uzatsınlar-
    
     Anne Aliye İnceustaoğlu (56) ise kızıyla birlikte bir haftadır çadırda yaşadıklarını ve çok korktuklarını aktararak, Evimi istiyorum. Bana evimi geri verin. Evimi kendi elimle yaptım. Yol yoktu malzemeleri sırtımda taşıyarak bu evi yaptım. Bize yardım eli uzatsınlar, evimizi kurtarsınlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru-Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Ödünç çadırda yaşam savaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER