Odunpazarından kısa kısa

Odunpazarından kısa kısa -Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyelerinden Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallıyı ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıyı ziyaret etti.
     Dernek Başkanı Recep Şen ve Kırım Gelişim Vakfı İkinci Başkanı Bedriye Yönlüer Çınartaşın katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette, dernek yetkilileri Başkan Sakallıya derneklerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.
     Ziyarette, Romanyada düzenlenen 18. Geleneksel Halk Oyunları Festivaline katılmalarında kendilerine büyük destek sağlayan Başkan Sakallıya ayrıca teşekkür eden dernek yöneticileri, sağlanan desteğin önemine değindi.
     Büyük ilgi gördükleri festivalde Odunpazarı Belediyesinin katkılarıyla Eskişehir ve Türkiyeyi başarı ile temsil ettiklerini vurgulayan Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyeleri, Başkan Sakallıya Köstence Belediyesi, Köstence Valiliği ve Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğinin hediyelerini takdim etti.
     Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Sakallı, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine hazırlanan Eskişehirin tanıtımında sivil toplum kuruluşları ile daha birçok ortak projede beraber çalışacaklarını vurgulayarak, bu konuda Odunpazarı Belediyesinin her platformda desteğe hazır olduğunu dile getirdi.
    
     -Odunpazarı Belediyesi e-dergi yayında-
    
     Odunpazarı Belediyesi web ofis tarafından hazırlanan e-dergi, zengin içeriği ve yeni tasarımı ile yayında.
     Odunpazarı ve Eskişehire dair birçok haber ve yorumun yer aldığı e-derginin bu ay ki dikkati çeken konuları; UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Odunpazarı, Kardeş Belediyecilik Çalışmaları ve Odunpazarı Belediyesi Cam Şöleni.
     Odunpazarından başlayan ve sırasıyla Hollanda ve Bulgaristana kadar uzanan kültür ve kardeşlik serüveninin yer aldığı Odunpazarı Belediyesi e-dergiye www.odunpazari.bel.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.
    
     -Satranç ustaları Kurşunluda buluşuyor-
    
     Odunpazarı Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvasının başvurularının başladığı bildirildi.
     15 Ekimde Odunpazarı Kültür Merkezinde (Kurşunlu Külliyesi) başlayacak olan turnuvaya son başvuru tarihi 12 Ekim 2012 Cuma.
     20 Ekimde düzenlenecek olan kupa ve ödül töreni ile sona erecek olan turnuvada FIDE ve TSF Satranç Yarışmaları yarışma prosedürü hükümleri geçerli olacak.
     Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvasına kayıtların http://eskisehir.tsf.org.tr/adresinde yer alan Turnuva Kayıt menüsünden yapılacağını vurgulayan belediye yetkilileri, turnuva hakkında detaylı bilgilerin http://eskisehir.tsf.org.tr adresine eklenen turnuvası yönergesi linkinde yer aldığını kaydetti.
    
     -Fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay, Odunpazarını dünyaya tanıtacak-
    
     Türk fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay, tarihi Odunpazarı bölgesinde, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile birlikte kültür turu gerçekleştirdi.
     Bölgenin eşsiz güzelliklerinin fotoğraflarını çeken Çağatay, Başkan Sakallıdan bölge hakkında bilgi aldı.
     Çağatay, Odunpazarı nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade ederek, Odunpazarının eşsiz güzelliklerini tüm dünyaya kendi penceresinden tanıtacağını vurguladı.
     Odunpazarını dünya mirasına kazandıran Başkan Sakallıya teşekkür eden Çağatay, bölgeye hayran kaldığını ifade etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Odunpazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER