Oğlu nakil beklerken ölen anne 3

Oğlu nakil beklerken ölen anne 3 kişiye hayat verecek -Giresunda solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren kadının organları 3 kişiye umut oldu -Kısakoloğlunun akciğer nakli bekleyen oğlunun uygun organ bulunamaması nedeniyle öld


GİRESUN (A.A) - Giresunda solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren kadının organları, 3 kişiye umut oldu.
     Bir dizi kronik rahatsızlık şikayetiyle 12 gün önce hastaneye kaldırılan Zergap Kısakoloğlunun (52) beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından çocukları, annelerinin iki böbreği ve bir karaciğerini bağışlama kararı aldı.
     Kısakoloğlunun organları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen ekip tarafından alınarak, bir böbreği Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde nakil bekleyen hastaya, karaciğeri, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesindeki hastaya, bir böreği ise uygun doku sahibi hastaya ulaştırılması amacıyla Samsun Bölge Koordinatörlüğüne gönderilecek.
     Pof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bal, Zergap Kısakoloğlunun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınlarının organ nakline ikna olduğunu söyledi.
     Kısakoloğlunun çocuklarının yüreklerini ortaya koyarak nakil bekleyen hastalara umut olduğunu ifade eden Bal, Acılarını hafifleteceğini düşündükleri için organ bağışına karar verdiler. Bu duyarlılığın artırılmasını istiyoruz dedi.
    
     -Kardeşimiz akciğer nakli beklerken öldü-
    
     Organları bağışlanan kadının oğlu Hakan Kısakoloğlu da annelerini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.
     Kardeşi Serkan Kısakoloğlunu 2008 yılında akciğer kanseri nedeniyle kaybettiğini vurgulayan Kısakoloğlu, Biz kardeşimin akciğer nakli olabilmesi için çok mücadele ettik ama başaramadık. Kardeşimiz akciğer nakli beklerken öldü. Bu organların başka insanlara umut olmasını diliyoruz. Bizim canımız yandı, başka evlatların canı yanmasın. Birilerinin derdine derman olmak istedik diye konuştu.
     Öte yandan Kısakoloğlunun cenazesinin bugün Keşap ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız - Veysel Kara
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Oğlu nakil beklerken ölen anne 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER