Öğrenciler, köy hayatını maketle öğrenecek

Öğrenciler, köy hayatını maketle öğrenecek -Tekirdağda köyde yaşayan bir kadın, yaptığı otantik köy maketiyle üniversite öğrencilerine köy yaşamını anlatacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, köyde yaşayan bir kadının yaptığı Otantik Köy maketiyle köy hayatını tanıyacak.
     Yeniköyde yaşayan Gülseren Gürkanlar, yeni neslin köy yaşantısını unutmaması için otantik köy maketiyle üniversite öğrencilerine köy hayatını tanıtacak.
     Gürkanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy hayatını ve ilkel tarım aletlerinin nasıl kullanıldığını gençlere öğretmek istediğini söyledi.
     Projeyi üniversiteyle paylaştığını anlatan Gürkanlar, Bundan yıllar önce kentleşmenin olmadığı, dede ve ninelerimizin yaşadığı köy hayatını öğretmek için küçük maketler yaptım. Böylece öğrencilerimiz de geçmişi yaşayarak köy hayatını öğrenecek dedi.
     Maketi özenle yaptığını anlatan Gürkanlar, şunları kaydetti:
     Öncelikle köy toprağı ile bütün zemini kapladım. Daha sonra maket bebekler yaptım. Bu bebeklerin hepsi oymacılık sanatıyla el emeği göz nuru bebekler. Bu bebeklere köylü kıyafetleri diktim ve giydirdim. Köye bir tane ihtiyar adam ve kadın yerleştirdim. Köy hayvanlarını da unutmadım. Makette öküz ve eşek gibi hayvanlar da var. Karasabanı, düveni, koyunları, öküz ve eşekleri, odun toplayan adamlarıyla eski köy yaşantısını yeni nesile öğretmek istedim.
     Gençlerin aslını unutmaması gerektiğini belirten Gürkanlar, projeyi tamamladıktan sonra Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesine vereceğini ifade etti.
     Projelerini geliştirerek devam etmek istediğini anlatan Gürkanlar, Bu tür projeleri Tekirdağ Valiliği, kültür müdürlüğü ve üniversite destekliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Öğrenciler, köy hayatını maketle öğrenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER