Öğrenciler, model uçaklarını sergiliyor

Öğrenciler, model uçaklarını sergiliyor -Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği 4 model uçak, alışveriş merkezinde sergilenmeye başlandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesinin Havacılık ve Uzay Bilimleri ile Mühendislik fakülteleri öğrencilerinden oluşan grubun tasarlayıp ürettiği 4 model uçak, bir alışveriş merkezinde sergileniyor.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilerin, ortak hareket ederek yürüttüğü çalışmalarla takım olmayı öğrendiklerini söyledi.
     Anadolu Üniversitesinin, öğrencilerini farklılaşmaya yönlendiren bir kurum olduğunu belirten Prof. Dr. Suvacı, bu tür çalışmaların öğrenciler tarafından yürütülmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.
     Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsoğlu da grubun, ilk model uçağı 2009 yılında Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsünce (AIAA) organize edilen Tasarla-Yap-Uçur yarışmasına katılmak için yaptıklarını dile getirerek, öğrencileri uçak tasarlama sürecine hazırlamayı amaçladıklarını anlattı.
     Daha sonra açılan sergideki eserler, ziyaretçilere tanıtıldı.
     Grup üyeleri, 2009da yaptıkları ilk uçağa Vecihi, 2010daki uçağa Turkuaz, 2011daki uçağa Kaşif, geçen yıl ürettikleri uçağa Kaşif-2 isimlerini verdiklerini, bu yıl da Kaşif-3 adlı model uçağın çalışmalarına başladıkları bilgisini verdi.
     Törene, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Karluk, üniversitenin bazı öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
     Sergi, iki gün açık kalacak.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Öğrenciler, model uçaklarını sergiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER