Öğrenciler 1,5 ton atık pil topladı

Öğrenciler 1,5 ton atık pil topladı -En çok atı pil toplayan okullara ödül verildi


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin Kayseri Uygulamalı Çevre Projesi (KUÇEP) kapsamında okullarda 1,5 ton atık pil toplandı.
     Kampanya çerçevesinde 2011-2012 eğitim döneminde en çok atık pil toplayan okullara ödül verilmesi için Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda tören düzenlendi.
     Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Ceylan, yaptığı konuşmada, projeden memnuniyet duyduğunu belirterek, Çevre ve dünya, artık insanlardan intikam alır oldu. Teknolojinin ve sanayinin hızla gelişmesi, iklimleri ve çevreyi olumsuz etkiledi. Çocuklarımız bu projeyle atık pil toplayıp, çevre temizliğine katkı sağlıyor. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de projeye katılan okulları ve öğrencileri tebrik ederek, Şehirleşme ve saniyeleşmeyle birlikte insanlarda tüketim arttı. Bu artış, çevrenin kirlenmesine neden oluyor. Bize düşen görev, su kaynaklarının ve çevrenin temiz tutulmasıdır. Ayrıca vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Yaşadığımız çevre ne kadar temiz olursa içimiz de o kadar temiz olur diye konuştu.
     Tören, en çok atık pil toplayan okullara ve öğrencilere sertifika ve ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Öğrenciler 1,5 ton atık pil topladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER