Öğrencilerden engelli çocuğa tekerlekli sandalye bağışı

Öğrencilerden engelli çocuğa tekerlekli sandalye bağışı


ANKARA (A.A) - Özel Gürçağ Okullarındaki öğrenci ve öğretmenler, engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
     Özel Gürçağ Okulları yıl içerisinde topladıkları 500 kilogramı geçen mavi kapaklarla Mavi Kapak Toplama Kampanyasına katkı sağladılar. Bu kapsamda biriktirilen kapaklar, Mehmet Özcan Torunoğlu İlköğretim Okulu-nda okuyan bir engelli öğrenciyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.
     Okul Kurucu Müdürü Necati Gürsoy yaptığı açıklamada, Gürçağ ailesi olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman çevreye örnek ve destek olduklarını söyledi.
     Öğrenci ve öğretmenlerin çabası ile yıl boyunca toplanan mavi kapakların, yürüme engeli olan öğrencinin bir ölçüde engelini ortadan kaldırdığını belirten Gürsoy, şöyle devam etti
     Tekerlekli sandalye hediye ettiğimiz öğrenci, daha rahat hareket etme serbestliğine kavuştu. Amacımız okulumuzda sadece eğitim-öğretim vermek değil, sosyal sorumluluk projeleri ile bir takım kurumları ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirmektir. Öğrencilerimiz kendisinden daha farklı durumda olan bireylerin de olduğunu bilmelidir. Öğrencilerimiz bedensel engelli kişilerin de var olduğunu ve katkı beklediklerini fark ederek, sorumlu bir davranış göstermişlerdir. Yıl içinde Onkoloji Hastanesini ziyaret ederek, kanserli hastalara moral desteği ve çeşitli hediyeler verdik. Ankara Barosunun şiddete karşı başlattığı Gelincik Projesini destekledik. Bu doğrultudaki sosyal sorumluluk projelerimiz artarak devam edecektir.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Öğrencilerden engelli çocuğa tekerlekli sandalye bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER