Öğrencilere hayata hazırlık dersi veriliyor

Öğrencilere hayata hazırlık dersi veriliyor -Denizlide, özel bir eğitim kurumuna bağlı ilköğretim ve liselerdeki öğrencilere, derslerinin yanında hayata hazırlık dersi veriliyor


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, Özel Servergazi Eğitim Kurumlarına bağlı ilköğretim ve liselerdeki öğrencilere, derslerinin yanında çeşitli etkinlikler düzenlenerek hayata hazırlık dersi veriliyor.
     Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından öğrencilerin hayata hazırlanması için Hayata Hazırlık Projesi adı altında verilen eğitimler, ilköğretimde haftada 1 saat, lisede ise yarışma şeklinde uygulanıyor.
     Fen lisesinde düzenlen etkinlikte, 130 öğrenci, patates ve elma soyma, düğme ve sökük dikme, dilekçe yazma, ütü yapma, kravat bağlama, tişört ve nevresim katlama, çivi çakma gibi alanlarda yarıştı. Yarışma sonunda her branşın ferdi birincisi seçildi. Sınıflar arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.
     Okul Müdürü Recep Ali Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, Öğrencilerimizin kendi geleceklerini garanti altına alma, aile içi sağlıklı iletişimin temellerini atma, birey olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme, el beceri ve ev işleri alanında yeteneklerini keşfetme ve geliştirmeye yönelik sosyal bir proje uyguluyoruz dedi.
     Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı İdris Senindikoğlu ise sorumlulukların uygun yaşlarda öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Öğrencilere hayata hazırlık dersi veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER