Öğrencilere besin ve hijyen uyarısı

Öğrencilere besin ve hijyen uyarısı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, okul çağındaki çocukların beslenmesi ve hijyen kurallarına dikkat etmesinin önem taşıdığını bildirdi.
     Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, okul çağının başta fiziksel büyüme ve gelişmenin arttığı, kemik oluşumunun hızlandığı ve beslenmeye bağlı ortaya çıkabilecek bazı kronik hastalıkların temelinin atıldığı bir dönem olduğunu belirtti.
     Okula giden çocuklar için kahvaltının önemine değinen Uğur, şunları kaydetti:
     Güne zinde bir şekilde başlamak ve gün içerisinde yapılan faaliyetleri anlamak, algılamak, anımsamak ve verimli bir şekilde çalışmak için kahvaltının önemi çok büyüktür. Aynı zamanda çocuklarda görülebilecek bazı hastalıkların kontrolünü sağlamada da kahvaltının önemi oldukça fazladır. Gün boyu çalışan ve yorulan küçük bedenler uyku sürecinde dinlenir ve kendisini yeniler. Hep aynı saatte beslenmek ve uykuya yatmak, günde en az 8 saat uyumak, erken yatmak fiziksel gelişim açısından çok önemli. Çocuklarımızın beden temizliklerine dikkat etmeleri birçok bulaşıcı hastalığa yakalanmamaları açısından da önemlidir. Çocuklarımıza ellerin sık sık yıkanması, yemeklerden sonra ve yatmadan önce dişlerin fırçalanması, el ve ayak tırnakların kesilmesi, haftada en az iki kez banyo yapılması, saçların taranması, kıyafetlerin temiz tutulması ve kirli ortamlardan uzak durulması gibi davranışları mutlaka kazandırmalıyız.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Öğrencilere besin ve hijyen uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER