Öğrencilere beslenme uyarıları

Öğrencilere beslenme uyarıları -Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yuva: -Ebeveynlerin çocuklarını ayak üstü (fast food) beslenme şeklinden sakınmaları gerekmektedir


GİRESUN (A.A) - Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Yuva, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, Ebeveynlerin çocuklarını ayak üstü (fast food) beslenme şeklinden sakınmaları gerekmektedir dedi.
     Yuva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvaltının altın değerinde bir öğün olduğunu ve asla terk edilmemesi gerektiğini belirtti.
     Okul çağındaki çocukların fiziksel büyüme ve gelişmedeki artışa bağlı olarak D vitamini ve kalsiyuma gereksinimleri olduğunu ifade eden Yuva, şunları kaydetti:
     Okul çağında bulunan normal bir bireyin ortalama olarak süt grubundan 3 porsiyon, et grubundan 2 porsiyon, sebze meyve grubundan 5 porsiyon, tahıl grubundan 4-6 porsiyon tüketmesi gereklidir. Ebeveynlerin çocuklarını ayak üstü beslenme şeklinden sakınmaları gerekmektedir. Ayaküstü beslenme özellikle kentsel bölgelerdeki çocuk ve gençlerde yaygın beslenme şeklini almıştır. Bu şekildeki beslenme, doymuş yağ asitleri yönünden zengin ancak posa içeriği, A ve C vitaminleri yönünden yetersizdir. Sağlıksız beslenmeye neden olmaktadır. Bu tarz besinlerden tercih etmek zorunda kalınması durumunda da aşırıya kaçılmamalıdır.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Öğrencilere beslenme uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER