Öğrencilere verilecek hibe ile kendi işini

Öğrencilere verilecek hibe ile kendi işini kurma fırsatı -MAKÜ Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İş Planı Yarışmasında dereceye giren 6 projeye KOSGEB t


BURDUR (A.A) - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İş Planı Yarışmasında dereceye giren 6 projeye KOSGEB tarafından kendi işlerini kurabilmeleri için toplam 210 bin lira hibe verilecek.
     KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında yapılan İş Planı Yarışmasına katılan ve üniversiteden bu yıl mezun olan öğrencilerin hazırladığı 165 proje arasından 15 proje finale kaldı. MAKÜ Rektörlük Senato Toplantı Salonunda yapılan final yarışmasında öğrenciler, jüri üyeleri karşısında projelerinin sunumlarını yaptı.
     Daha sonra Rektör Mustafa Saatcının da aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından sunumlar değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirmede Zeliha Tolunay Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencisi Fatma Yıldız, Kovan İmalatı projesi ile birinci oldu.
     Gölhisar MYO öğrencileri Sümeyye Tekin-Burcu Teke, Özel Gün ve Düğün Organizasyonu ile ikinci, Gölhisar MYO öğrencisi Mustafa İşci ise Stick Şeklinde 200 Gram Margarin ile üçüncü, Gölhisar MYO öğrencileri Merve Öztürk-Fatma Bilgin Pastane ve Ekmek Fabrikası projesi ile dördüncü, Burdur MYO öğrencisi Rahin Selçuk Kazan Zeytinyağı Ambalajlama ve Pazarlama İşletmesi ile beşinci, Bucak Zeliha Tolunay MYO öğrencisi Eda Coşlu ve Fatma Karaca ise Organizasyon Şirketi ile altıncı oldu.
     Yarışmada birinciye 45 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 35 bin, dördüncü, beşinci ve altıncıya ise 30ar bin lira hibe verileceği bildirildi.
     MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı, yaptığı açıklamada, üniversite olarak girişimcilikle ilgili ileriye dönük çalışmalarının devam edeceğini belirterek, KOSGEB tarafından öğrencilere verilecek hibelerin öğrencilerin kendi işlerini kurmaları açısından önemli olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğrencilere verilecek hibe ile kendi işini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER