Öğrencilerin Mor Menekşeler gazetesi okurlarıyla buluştu

Öğrencilerin Mor Menekşeler gazetesi okurlarıyla buluştu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesi Dereçine İlkokulu öğrencileri Mor Menekşeler isimli okul gazetesinin 14üncü sayısını okurlarıyla buluşturdu.
     Okul Müdürü Ömer Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulun kültür ve edebiyat kulübü öğretmenlerinden Yasin Memiş rehberliğinde, Dereçine İlkokulu ve ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Mor Menekşeler isimli gazetenin 14üncü sayısının okurlarla buluştuğunu belirterek, sadece muhabir öğrencilerin haber, röportaj, anma ve etkinlikleri haberleştirerek gazeteyi oluşturduklarını söyledi.
     Okul gazetesinin bazı bölümlerinde muhabir öğrenciler tarafından hazırlanan köşe yazıları, şehit babası, doktorlarla yapılan söyleşiler, değişik meslek gruplarından model kişilerle yapılan röportajlarda öğrencilerin kendi hazırladıkları soruları sorarak verilen cevapları haberlerine taşıdıklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
     Gazetenin editörlüğünü Kültür ve Edebiyat öğretmeni Yasin Memiş yapıyor. Yapılan gönüllü bağışlarla gazeteyi basıyoruz. Gazete hazırlanırken öğretmen ve okul idarecilerinin yönlendirme ve etki yapmalarını engelleyerek tamamen öğrenciler tarafından hazırlanmasına gayret gösteriyoruz. Okulumuzda seçmeli ders olarak verilen yazarlık eğitim dersi sayesinde makale, şiir ve kompozisyon yazan öğrencilerimizin sayısında ciddi bir artış oldu bu eserleri de gazetemizde yayınlayarak öğrencilerimizi teşvik ediyoruz.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Öğrencilerin Mor Menekşeler gazetesi okurlarıyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER