Öğrencilerin şiddet eğilimini azaltacak yeni proje

Öğrencilerin şiddet eğilimini azaltacak yeni proje -Bir hafta içerisinde bir öğrencinin öğretmenini öldürdüğü, bir öğrencinin de sınıfın penceresinden atlayarak yaşamına son verdiği İzmirde, öğrencilerin şiddet eğilimini engellemek iç


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - İzmirde, bir hafta içerisinde okullarda meydana gelen ve bir öğrencinin öğretmenini derste öldürmesi, bir öğrencinin de sınıfın penceresinden atlayarak yaşamına son vermesiyle sonuçlanan olaylar üzerine, öğrencilerin şiddet eğilimini engellemek için çalışma başlatıldı.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Eylülde Karabağlarda 8. sınıf öğrencisi H.Knın, öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı bıçaklayarak öldürdüğünü, 2 Ekimde de Evka 2 Semtinde 10. sınıf öğrencisi H.M.Inın sınıfın penceresinden atlayarak yaşamına son verdiğini hatırlattı.
     Olayların tek bir sebeple açıklanmasının mümkün olamayacağını, aile, okul, kültürel, sosyal ve çevresel faktörlerin incelenmesi gerektiğini kaydeden Bardakcı, peş peşe meydana gelen olaylar sonrası okul müdürleri ile toplantı yaparak, öğrencilerin şiddet eğilimini azaltmak için yeni bir proje başlattıklarını söyledi.
     Bardakcı, proje kapsamında, her öğrencinin ilgi ve yeteneklerinin tespit edileceğini, sonuçlara göre sportif, kültürel, sanatsal veya sosyal faaliyetlere yönlendirileceğini anlatarak, Çocuklarda bir hedef boşluğu var. Çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda, tiyatro mu, spor mu, müzik mi, sosyal konular mı onu ortaya çıkararak kendisine bir yol çizmesini sağlayacağız. Öğrencilerimize yeteneklerine göre hedef göstererek, şiddet olaylarını engellemek istiyoruz diye konuştu.
    
     -Etkinlikler ders saatleri dışında yapılacak-
    
     Bardakcı, proje ile ilgili diğer kamu kurumlarıyla işbirliğine gideceklerini, bu noktada örnek olarak, spora yetenekli gençlerin gelişimi için İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, tiyatro yeteneği olan öğrenciler için İzmir Devlet Tiyatrosu imkanlarından faydalanmayı istediklerini kaydetti.
     Çocukların yeteneğini geliştirdikçe başarılı olacaklarını, başarılı oldukça doyuma ulaşacaklarını ve öz güven kazanacağına işaret eden Bardakcı, Bu hem onlara başarı getirecek hem İzmire dedi.
     Bardakcı, etkinliklerin ise ders saatleri dışında gerçekleştirileceği bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın okul içi ve dışındaki zamanlarını iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Çocuklarımız ders saatleri dışında bu etkinliklerle ilgilenecek. Hafta sonları servislerle alıp, etkinliklere katılımını sağlayacağız. Yemeklerini de biz vereceğiz. Bu faaliyetler, özellikle dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklar için çok faydalı olacak. Onları iyi, güzel işlere yönlendirmiş olacağız. Çocukları risk alanlarından uzak tutmak için onların önüne bir hedef, ideal koymak gerek. Bizim kontrolümüzde yetenekleri gelişecek.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Öğrencilerin şiddet eğilimini azaltacak yeni proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER