Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü -Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: Geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmede, demokrasinin gelişmesinde ve kültürümüzün yaşatılmasında öğretmenlerin katkıları unutulmayacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, geleceğin teminatı gençleri yetiştirmede, demokrasinin gelişmesinde ve kültürün yaşatılmasında öğretmenlerin katkılarının unutulmayacağını bildirdi.
     Aktaş, öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmen okullarında yetişmiş öğretmenlerin Kurtuluş Savaşında ve Türkiyenin her alanda kalkınmasında önemli görevler aldıklarını belirtti.
     Öğretmenliğin bilge insan, alim insan, arif insan anlamlarının karşılığı olduğunu ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimiz toplumumuzda saygıdeğer insan olarak algılanmalarını her alanda muhafaza etmeliyiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmede, demokrasinin gelişmesinde ve kültürümüzün yaşatılmasında öğretmenlerin katkıları unutulmayacaktır. Günümüzde çağdaş teknolojinin nimetleri olan araç gereçlerle donatılmış eğitim kurumlarımızda büyük fedakarlıklarla geleceğimizi şekillendirmeye çalışan, eğitim sistemimizin olmazsa olmazı öğretmenlerimizin yetiştiği kurum olan öğretmen okullarımızın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme hedefinin gerçekleştiği mübarek mekanlar olarak devam etmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER