Öğretmenin genetik aşkı

Öğretmenin genetik aşkı -Çineli fen bilgisi öğretmeni, genetiğe duyduğu ilgiyle çocuklarına başka adlarla birlikte Ekin, Başak ve Hasat isimlerini verdi


AYDIN (A.A) - Çineli fen bilgisi öğretmeni Ferit Laçin, genetik konusuna duyduğu ilgiyle üç çocuğunun adlarını, derslerinde bu konuyu anlatırken örnekler sunduğu bitki gelişiminden esinlenerek, Ekin, Başak, Hasat olarak koydu.
     Çine Atatürk İlkokulunda fen bilgisi olarak öğretmenlik yapan Laçin, eşi Muzaffer Laçin ile 24 yıllık evliliğinden olan çocuklarına verdiği isimlerle dikkat çekiyor.
     Çocuklarına isim verirken, genetik bilimine duyduğu ilgi ve derslerde bu konuyu işlerken örnekler sunduğu bitki gelişiminden esinlenen Laçin, eşinin de onayıyla çocuklarına koydukları çift isimlerden birini bu alandan seçti.
     Kız olan ilk çocuklarına Gülsüm Ekin koyan çift, ikinci kız çocuklarına Özge Başak, erkek olan üçüncü çocuklarına da Kazım Hasat adını verdi.
     Ferit Laçin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, fen bilgisi öğretmeni olarak en çok sevdiği konunun genetik olduğunu belirterek, Derste genetik konusunu anlattığımda öğrencilerimin de genetiğe olan ilgisinin arttığına şahit olurum. Genetik sevdamızdan dolayı çocuklarımıza Ekin, Başak ve Hasat adını koyduk. Eğer dördüncü çocuğumuz olsaydı, onun adını da Tohum koyarak döngüyü sağlamış olurduk dedi.
    
     -Büyük kızları genetik mühendisi oldu-
    
     Öte yandan Laçinin en büyük çocuğu olan Gülsüm Ekin, Yeditepe Üniversitesi Genetik Mühendisliği Bölümünden mezun olarak genetik mühendisi oldu.
     Almanyada yüksek lisans eğitimini sürdüren Gülsüm Ekin Laçin, babasının genetik sevdasının, genetik bir şekilde kendisine geçmiş olması gerektiğini ifade ederek, mesleğini çok sevdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Öğretmenin genetik aşkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER