Öğretmenler, Mehmetçik sayesinde tatile gitti

Öğretmenler, Mehmetçik sayesinde tatile gitti -Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde görev yapan ve yolun kapalı olması nedeniyle tatile gidemeyen iki öğretmen, askeri helikopterle ilçeye getirildi (Fotoğraflı


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde görev yapan ve yolun kapalı olması nedeniyle tatile gidemeyen iki öğretmen, askeri helikopterle ilçeye getirildi.
     İlçe merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Dağlı Köyü İlköğretim Okulunda görevli öğretmenler Habip ve Secde Eniş, köy yolunun yaklaşık bir aydır kar yağışı sonucu kapalı olması nedeniyle yarı yıl tatilinde memleketlerine gidemedi.
     Konunun askeri yetkililere bildirilmesi üzerine devreye giren Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, öğretmen çiftin memleketlerine gitmesi için devreye girdi.
     İlçeden havalanan helikopter, kısa sürede köye giderek öğretmenleri aldı ve ilçe merkezine getirdi.
     Kendilerini kurtaran Mehmetçiğe teşekkür eden öğretmenler, bir aydan bu yana köyden çıkamadıklarını belirterek, yaşadıkları zorluğa rağmen görevlerini aksatmamaya özen gösterdiklerini söyledi.
     Duygusal anlar yaşayan öğretmenlerden Secde Eniş, 4 yıldan bu yana eşi ile Dağlıca köyünde görev yaptığını vurgulayarak, öğrencilerin eğitimden yoksun kalmaması için büyük çaba harcadıklarını ifade etti.
     Köylülerin gösterdiği ilgi karşısında kendilerinin de öğrencilere en iyi hizmeti vermeye çalıştığını anlatan Eniş, 4 yıldan bu yana eşimle Dağlıcada ücretli öğretmenlik yapıyoruz. Bu süre zarfında karşılaştığımız birçok zorluğa rağmen çok sayıda öğrencimizi mezun ettik. Bunu görmek bizi de mutlu ediyor, fakat ücretli öğretmenlik yapmak çok zor. Yetkililerden bize sözleşme hakkı ya da kadro imkanı tanımalarını istiyorum dedi.
     Yolu kardan kapanan köyde bir aydan bu yana büyük zorluklar çektiklerini dile getiren Eniş, yiyecekleri bittikleri zamanlarda da köylülerin yaptığı yardımlarla yaşama tutunduklarını kaydetti.
     Eniş, İzmirli olduğuna ve yarı yıl tatilini memleketinde geçireceğine değinerek, tüm zorluklara rağmen Yüksekovada görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Mesut Varol
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Öğretmenler, Mehmetçik sayesinde tatile gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER