Öğretmenler Günü kutlanıyor

Öğretmenler Günü kutlanıyor


BİLECİK (A.A) - Bilecikte 24 Kasım Öğretmenler Günü, Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve öğretmenlerin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Özel Sevgi Çiçeği Ortaokulunda devam eden kutlamalara Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Akpınar, yaptığı konuşmada, öğretmenlerden aldıkları bilgilerle eğitim ve insanı hayatlarını geliştirdiklerini belirterek, son yıllarda eğitime ayrılan bütçeyle okulların eğitim alt yapısının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.
     Türkiye bütçesinin en büyük payının eğitime daha sonra sağlık sektörüne ayrıldığını ifade eden Vali Akpınar, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin en büyük iki kademesi eğitim ve sağlık hizmetlerinde insanımızın daha iyi gelişmesi, yetişmesi ve sağlıklı yaşaması için harcanıyor. Milli eğitim, fedakar öğretmenlerin gayretleriyle yürüyor. Hepimizin sorumlu olduğu birkaç çocuğumuz var ama öğretmenlerimizin sorumluluğu olduğu çok sayıda çocuk var. Genel itibariyle bazen mayhoş olaylar olsa da genel itibariyle öğretmenlerimiz çocuklara annelik, babalık yapıyorlar. Gelişmesinde ellerinden gelen her türlü imkanları seferber ediyorlar.
     Milli Eğitim Müdürü Şişman, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz, insan yetiştirme sanatkarı, ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunu belirterek, öğretmenin ışık anlamına geldiğini ifade etti.
     Daha sonra, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, emekli öğretmenlere şeref belgeleri verildi. Adaylığı sona eren 14 öğretmenin yemin töreni ve okul ve öğretmen korosunun seslendirdiği şarkılarla etkinlik sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Öğretmenler Günü kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER