Öğretmenlerden Bursa Valisi Harputa ziyaret

Öğretmenlerden Bursa Valisi Harputa ziyaret


BURSA (A.A) - Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğretmenleri, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Harput, Öğretmenler Gününün öğretmenliğin her yönüyle ele alınması için güzel bir vesile olduğunu söyledi.
     Harput, öğretmenliğin, bir milleti seçtiği hedeflere ulaştıran yegane meslek olduğunu belirterek, öğretmenliğin itibarı yükseltilirse en başarılı öğrencilerin öğretmen olmaya özeneceğini dile getirdi.
     Öğretmenliğin toplumun gözünde çok değersizleştirildiğini, Hiçbir şey olamayacaksan öğretmen ol düşüncesinin hakim olduğu günlerden bugünlere gelindiğini ifade eden Harput, Bir toplumun gelişmişlik ölçülerinden biri de o toplumdaki en iyi öğrencilerin öğretmen olmak istemeleridir. Şimdilerde okullara yaptığım ziyaretlerde, öğrencilerin en çok istedikleri mesleklerden biri, öğretmenlik. Fakat yine de yetersiz. En iyi öğrencilerin doktorluk ve mühendislik gibi yüksek gelirli mesleklerin arasına öğretmenliği de koydukları günlere gelinmesi gerekiyor diye konuştu.
     Harput, dünya vizyonunu yakalayarak, anlattığı dersle tüm sevgi ve şefkatini öğrencilerine yönlendirmiş, milli ve toplumsal değerleri öğrencilere aktaran öğretmenler yetiştirme arzusunda olduklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Öğretmenlerden Bursa Valisi Harputa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER