Öğretmenlerin kılık kıyafet serbestliği talebi

Öğretmenlerin kılık kıyafet serbestliği talebi -Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Çoşkun: -2 Ocakta sivil itaatsizlik gösterip kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gidiyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun, 2 Ocakta sivil itaatsizlik kapsamında kravatları çıkarıp iş yerlerine serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.
     Çoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek eğitim ve öğretim yılında kılık kıyafetin öğrenciler için serbest olacağını hatırlattı. Bu durumun öğretmenler için de geçerli olmasını istediklerini aktaran Coşkun, Yeni yıl yeni başlangıç olsun, kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun sloganıyla taleplerini dile getireceklerini kaydetti.
     İbrahim Çoşkun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Ense tıraşı, saç, sakal, bıyık ve tırnak uzunluğuna bakan, kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesini istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık kıyafeti değil, yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocakta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gidiyoruz.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Öğretmenlerin kılık kıyafet serbestliği talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER