Öğretmenlerin mesai tanımayan eğitim aşkı

Öğretmenlerin mesai tanımayan eğitim aşkı -Bayburtun Konursu beldesindeki öğretmenler, velilerin okula ilgisini, dolayısıyla öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla gece saatlerine kadar köyleri gezip velilerle tanışarak öğrencil


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtun Konursu beldesindeki öğretmenler, velilerin okula ilgisini, dolayısıyla öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla gece saatlerine kadar köyleri gezip velilerle tanışarak öğrencilerin sorunlarına çözüm arıyor.
     İl genelinde öğrencilerin sorunlarına çözüm bularak başarıyı artırmak isteyen Milli Eğitim Vakfı, Konursu İlkokulu ve Ortaokulundaki öğretmenlerin girişimiyle bir çalışma başlattı. Öğretmenler, son ders zilinin çalmasının ardından evlerine gitmek yerine mesaiye devam ederek taşımalı eğitim sisteminde kullanılan araçlarla öğrencilerin evlerine gidiyor. Gece geç saatlere kadar velilerle görüşen öğretmenler, öğrencilerin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor.
     Okul Müdürü Efkan Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla velilerle bir araya gelip çareler aradıklarını dile getirerek, Eğitim ve öğretimini dert etmeyen toplumların geleceğe yönelik söyleyeceği hiçbir sözü yoktur dedi.
     Öğretmenlerinin özverisiyle taşımalı eğitim kapsamında okullarına gelen öğrencileri ve velilerini ziyaret etme kararı aldıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
     Şu ana kadar 5 köyümüzü ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde amacımız hem kendi hem de velilerin görevlerini onlara iletmek. Velilerle öğrencilerimizin daha başarılı olması için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için okulumuzdaki rehber öğretmenimiz tarafından hazırlanan çalışma programlarımızı velilerimize sunuyoruz.
    
     -Eğitimde okul, öğretmen ve veli işbirliğinin önemi-
    
     Efkan Yazıcıoğlu, eğitim ve öğretimin en güzel şekilde yapılabilmesi ve başarıya ulaşılabilmesi için okul, öğretmen ve veli işbirliğinin önemine vurgu yaparak, şöyle devam etti:
     Bunu başarmak için çabalıyoruz. Okula gelemeyen velilerimize giderek öğrencilerimizin durumlarını değerlendiriyoruz. Temel amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine vesile olmak. Bunun için de mekan, mesafe ve mesai tanımadan her türlü özveriyi gösteren arkadaşlarımıza ve bizi evlerine kabul eden velilerimize teşekkür ediyoruz.
     Beldedeki Erikdibi köyündeki öğrenci velisi Abuzer Bayansal ise öğretmenlerin başlattığı çalışmanın çok olumlu olduğunu ifade ederek, Böyle bir çalışma yapılması velilerin okula gitmesinden daha güzel, çünkü öğretmen ve velilerle iç içe olunuyor. Bu çalışma daha mantıklı, içten, samimi ve daha iyi. Çalışmanın devam etmesini istiyoruz dedi.
     Çalışmayı yürüten öğretmenlerden Simge Bayram da Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizi bir araya getirmek amacıyla bir çalışa başlattık. Böylece taşımalı eğitim veren okulumuzda bize gelemeyen velilerimize giderek eğitime onların da katılımını sağlıyoruz diye konuştu.
     Bayram, öğrencilerle daha etkili iletişim için aileleriyle daha sıkı iletişim kurmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Öğretmenlerin mesai tanımayan eğitim aşkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER