Okçuluk

Okçuluk -Geleneksel Okçuluk Kış Ligi Yarışmaları yapıldı -Sporcular, geleneksel yayla hedeflere atış yaptı -Turnuvanın ilk atışını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel gerçek


ANKARA (A.A) - Geleneksel Okçuluk Kış Ligi yarışmaları yapıldı. Turnuvanın ilk atışını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel gerçekleştirdi.
     Şenok Okçuluk Salonunda gerçekleştirilen ligin ilk yarışında, 7si bayan 47 sporcu mücadele etti. Sporcular turnuvada, geleneksel yayla hedeflere atış yaptı. Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmada 16 yaş altı ve üstü kadın ve erkekler sporcular, 18er ok attı.
     Turnuvanın ilk okunu atan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Okçuluk denince, Erosun, Kızılderilinin okunu biliyoruz da, Osmanlının okunu bilmiyoruz. Bunu sizlerin sayesinde öğrendim ve inşallah bundan sonra uygulayıcısı da olacağız, bir kültür mirasımızı yaşatacağız dedi.
     Geleneksel okçulukta Türkiyede ilk kez düzenlenen Kış Ligi müsabakaları, Ankaranın yanı sıra Amasya, Çanakkale, İstanbul, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Tokat ve Tekirdağda yapılacak.
     Kış Ligi müsabakaları, 30 Nisanda tamamlanacak ve kategorilerinde ilk 5e girenlere madalya verilecek.
    
     Muhabir: Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER