Okul gemisi eğitim için yelken açacak

Okul gemisi eğitim için yelken açacak -Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Mengi: -Önümüzdeki günlerde yapacağımız protokol çerçevesinde okul gemimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz


MUĞLA (A.A) - Marmariste eğitim amacıyla kullanılmak üzere okul gemisi yaptırılacağı bildirildi.
     Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi ve 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi yöneticilerinin katıldığı ve oda binasında düzenlenen basın toplantısında, iki kurumun işbirliğiyle çeşitli branşlarda verilen denizcilik eğitimleri hakkında bilgi verildi.
     Odalarının sorumluluk sahasında Köyceğiz Denizcilik Meslek Lisesi, Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi, 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi bulunduğuna işaret eden Hasan Mengi, bu okullara her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     Yaptıkları protokol çerçevesinde Marmaristeki 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesinde denizcilikle ilgili çok sayıda kurs düzenlendiğini belirten Mengi, verilen denizci eğitimlerinin Piri Reis Üniversitesindeki eğitim ile eş değerde olduğunu kaydetti.
     Marmarise bir okul gemisi kazandıracaklarını ifade eden Mengi, şöyle konuştu:
     Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile önümüzdeki günlerde yapacağımız protokol çerçevesinde okul gemimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Böylelikle bizim okul gemimiz dünya denizlerinde de bayrağımızı taşıyarak ülkemizin ve bölgemizin tanıtımını yapacak. Denizcilikle ilgili eğitim alan öğrenciler ve kursiyerler uygulamalı bir şekilde konularını öğrenecek. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyorsak denizi ve denizciliği sevdirmeliyiz.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Okul gemisi eğitim için yelken açacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER