Okul sağlığı hizmetleri

Okul sağlığı hizmetleri -Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın: -Sağlık, iyilik hali olarak kabul edildiğinden öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi önem arz etmektedir


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Emel Aydın, sağlığın, iyilik hali olarak kabul edildiğinden öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi ve geliştirilmesinin önem arz ettiğini bildirdi.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, okul sağlığı hizmetlerinde öğrenci sağlığı, okul çevresi, sağlık eğitimi ve okul çalışanlarının sağlığı konularının ele alındığını belirterek, okula kayıt muayenelerinin, sıklığı belirlenmiş olan aralıklarla fizik muayeneleri ve erken tanınıp tedavi edilebilen hastalıklara yönelik sağlık taramalarının yapıldığını bildirdi.
     Okul devamsızlığının en sık nedeni olan bulaşıcı hastalıklara yönelik koruma ve kontrol programları, kazaları önleme ve ilk yardım gereçleri ve eğitimlerin yürütüldüğünü ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Okul çoğu çocuk için toplumsal ilişkilerin kurulduğu ilk sosyal kurum olduğundan ruhsal sorunlar ortaya çıkmış olabilir, bu sorunlar nedeniyle okul başarısı etkilenebilir. Kronik hastalıklar yönünden hasta çocukların belirlenip özel izlemleri sağlanmaktadır. Okul sağlığı programları içinde fiziksel etkinlikler de yer almaktadır. Çocuklara doğru sağlıklı bilgilerinin aktarılması ile ömür boyu sağlıklı yaşam için davranış değişikliği kazandırılması için sağlık eğitimi önem taşımaktadır. Okul çevresi kavramı, çocuğun okul yaşamında karşılaştığı tüm fiziksel ve sosyal çevreyi kapsamaktadır. Okul sağlığı kapsamında okul içi ve dışı fiziksel ve sosyal çevre yapısının standartlara uygunluğu kontrol edilmeli, gerekirse okul yöneticileri uyarılmalıdır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Okul sağlığı hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER