Okullar eğitim

Okullar eğitim-öğretime hazırlanıyor


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesinde, ilçede bulunan tüm okulların bakım, ilaçlama ve temizliğiyle dış cephe boyamasını yapıyor.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, yazılı açıklamasında, eğitim ve öğretime önem verdiklerini söyledi.
     Çocukları ülkenin geleceği olarak gördüklerine işaret eden Tuna, açıklamasında Geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak bizim en kutsal görevimizdir. Eğitim ve öğretim yuvalarımızın eksikliklerini okul idarecilerimiz ve okul aile birliğiyle görüşerek imkanlarımız ölçüsünde destekte bulunuyoruz. 2012-2013 öğretim yılının tüm vatandaşlarımıza, gençlerimize çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum ifadelerine yer verdi.
     Tuna, eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala başlatılan çalışmalarda ilçede bulunan 79 okulun tamamının bakım ve temizliği yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Boya malzemesi teminini okul aile birliğiyle okul idaresi yapıyor. İşçiliği de belediye olarak biz üstleniyoruz. Okullardan gelen talepler üzerine bugüne kadar 32 okulun dış cephe boyamasını gerçekleştirdik. Okul aile birliği ile okul idarecilerinin belediyeye verdikleri başvurucu sonucu oluşturulan bir program dahilinde boyama işlemlerini sürdürüyoruz. Belediyeye müracaat eden 16 okulu daha boyayacağız. Amacımız, Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarıdır.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER