Okullar Hayat Olsun Projesi

Okullar Hayat Olsun Projesi -Akçaabat ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulunda Kuran-ı Kerim, müzik ve spor dersleri veriliyor


TRABZON (A.A) - Akçaabat ilçesinde Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Cumhuriyet Ortaokulunda Kuran-ı Kerim, müzik ve spor dersleri veriliyor.
     Cumhuriyet Ortaokulu, Okullar Hayat Olsun proje kapsamında öğrencilerin yaz tatillerinde boş vakitlerini hem öğrenerek hem de eğlenerek değerlendirmeleri için çeşitli aktivitelerin yer aldığı bir Yaz Okulu Projesi uygulamaya koydu.
     Proje çerçevesinde isteyen çocuklar Kuran-ı Kerim dersi aldıktan sonra spor etkinliği olarak karate, basketbol, badminton, hentbol, masa tenisi, jimnastik ve keman, piyano ya da bağlama çalma etkinliklerine katılabiliyor.
     Okul Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaz aylarını değerlendirmek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Okullar Hayat Olsun Projesine dahil olan okulumuzu her zaman halkımıza açık tutmak istiyoruz. Bu proje kapsamında yaz tatilinde bulunan öğrencilerimizin hem tatil yapmalarını hem de çeşitli, aktiviteler ile bu tatillerini daha verimli kılmak amacıyla spor dallarının yanı sıra isteyen öğrencilere çeşitli müzik aletlerini çalmayı, isteyen öğrencilere de Kuran-ı Kerim okumayı öğretiyoruz dedi.
     İlçe merkezi ve beldelerdeki okullardan da öğrencilerin yaz okuluna katıldığını ifade eden Kadıoğlu, 7-16 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığı etkinliklerdeki amacımız, çocukların diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlanmak, saatlerce televizyon veya bilgisayar karşısında hareketsiz durmaları karşılığında oluşması muhtemel obezite ve diğer sorunları engellemek, eğlenceli ve sağlıklı ortamlardaki etkinliklerle hem fiziksel hem bedensel hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlanmasıdır diye konuştu.
     Öğrenciler, haftada 2 gün Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzuna giderek yüzme dersi alıyor.
    
     Muhabir: Derviş Altuntaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER