Okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğine tepki

Okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğine tepki


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada kendilerine Tesettür Seferberliği Platformu olarak adlandıran bir grup, Milli Eğitim Bakanlığının okullardaki öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmenliğini protesto etti.
     Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, ellerinde herkese adalet bize zulüm, olmadı be usta,tesettür kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar gibi sözlerin yazılı olduğu dövizlerle bir süre slogan atarak tekbir getirdi.
     Daha sonra bir konuşma yapan platform başkanı Salih Demir, Milli Eğitim Bakanlığın okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmenliğinin başörtüsü yasağını sürdüren zihniyetini devamı olduğunu iddia etti.
     Başörtüsünün her alanda serbest olmasını talep eden Demir, şunları kaydetti:
     Her alanda başörtüsüne özgürlük beklentisi içerisindeyken çıkarılan bu yönetmenlikle dindar halkın umutları ertelenmiş, umutlar yerini hayal kırıklığına bırakmıştır. Her ne kadar askeri mantıkla oluşturulmuş tek tip elbise uygulamasının ortadan kaldırılması olumlu bir gelişme olsa da, sırf bundan dolayı yönetmenliğin kılık kıyafet özgürlüğü getirdiği iddiası saçma sapan ve tutarsız bir iddiadır.
     Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER