Okullardaki kıyafet serbestliği

Okullardaki kıyafet serbestliği -CHP Muş İl Başkanı Adanur: -Uygulama aslında bir kıyafet serbestliği değil, yeni bir kıyafet yasağıdır


MUŞ (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Kıyafet serbestliği uygulaması, aslında bir kıyafet serbestliği değil, yeni bir kıyafet yasağıdır dedi.
     Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı uygulamalar hayata geçirilerek, eğitimin bitme aşamasına getirildiğini öne sürdü.
     Kılık kıyafet serbestliğinin yanlış bir uygulama olduğunu belirten Adanur, böylece zengin aile çocuklarının dilediği gibi kıyafet giyebileceğini, fakir aile çocuklarının ise aynı gömlekle okula gidip geleceğini ifade etti.
     Bu zihniyetle eğitimin ilerlemesinin mümkün olmayacağını kaydeden Adanur, şöyle konuştu:
     Hiçbir çocuk, psikolojik olarak ezildiği ortama girmek istemez. Getirilen uygulama aslında bir kıyafet serbestliği değil, yeni bir kıyafet yasağıdır. Bu yönetmelik çocuklarımız üzerinde yürütülen ve 4+4+4 uygulaması ile başlatılmış sinsi ve siyasi toplum mühendisliğinin bir parçasıdır. Bu yönetmelik, AK Partinin çağdaş eğitim, bilim ve laiklikten duyduğu siyasi rahatsızlığın tipik bir yansımasıdır. CHP olarak, okul kıyafetlerinin, çocuklar arasında ayrımcılığa yol açmayacak şekilde, okul yönetimleri tarafından belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet, okul kıyafeti alamayacak durumda olan ailelere, yardımda bulunmalıdır. Çocuklar ve onların geleceği üzerinden siyaset yapılmamalıdır.
     Adanur, okullarda yoksul-varlıklı ayrışmasına yol açılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Okullardaki kıyafet serbestliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER