Okullardaki şiddet olayları

Okullardaki şiddet olayları -Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Şanlı: Şiddeti önlemenin tek yolu, bu konuda eğitim vermektir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, okullardaki şiddet olaylarını önlemenin tek yolunun, bu konuda eğitim vermek olduğunu savundu.
     Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmirde bir öğretmenin, görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.
     Okullarda yaşanan ve özellikle öğretmenlere yönelik gerçekleşen şiddet olaylarının çoğunun basına yansımadığını öne süren Şanlı, şunları kaydetti:
     Şiddete engel olmak için alınan polisiye önlemler göreceli ve geçicidir, sorunu çözmez. Şiddeti önlemenin tek yolu, bu konuda eğitim vermektir. Mutlaka Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği çerçevede, okullar açılmadan önce ve açıldıktan sonra devam edecek, veli ve öğrencilere yönelik eğitim programı düzenlenmelidir. Ancak bu şekilde şiddet en aza iner.
     Şanlı, Eğitim-Sen olarak şiddetin önlenmesi konusunda kitapçıklar bastırıp öğretmen ve öğrencilere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Okullardaki şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER