Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Giresun Valiliği, sağlık kuruluşlarına başvuran öğrencilerin muayene ve tahlilleri sonucunda besin zehirlenmesi yönünde herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliği, Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle sağlık kuruluşlarına başvuran öğrencilerin muayene ve tahlilleri sonucunda besin zehirlenmesi yönünde herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, program kapsamında özel okullar dışında, ana sınıfları da dahil toplam 39 bin öğrenciye süt dağıtıldığı belirtildi.
     Açıklamada, söz konusu programda ailelere yönelik yapılan anketler doğrultusunda, rahat süt içemediği, süt alerjisi ve süt içindeki ana madde olan laktoza duyarlı çocukların tespit edilerek programa dahil edilmediği vurgulanarak, İlimizde öğrencilere süt dağıtımına 2 Mayısta başlanmıştır. Aynı gün içinde 8, 3 Mayısta 44, 4 Mayısta ise şu ana kadar 17 öğrencimiz süt içtikten sonra altı saat içinde gelişen şikayetler nedeniyle sağlık kuruluşlarımıza başvurmuşlardır denildi.
     Sağlık kuruluşlarına başvuran öğrencilerin muayene ve tahlil sonuçlarında besin zehirlenmesi yönünde herhangi bir bulguya rastlanmadığı, öğrencilerin gerekli tedavilerinin ayaktan yapılarak evlerine gönderildiği kaydedilen açıklamada, Bu yöndeki rahatsızlıkları nedeniyle hastanelerimizde yatarak tedavi edilen öğrencimiz yoktur ifadelerine yer verildi.
     (ANL-GL-LİK-DEL)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER