Okuma yazmayı 20 yaşında öğrendi, ikinci

Okuma yazmayı 20 yaşında öğrendi, ikinci şiir kitabını çıkarmaya hazırlanıyor -Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde kalan 79 yaşındaki Hasan Polat, 20 yaşından sonra öğrendiği okuma yazma ile ikinci şiir kitabını çıkarmaya hazırlan


MUĞLA (A.A) - Ali Rıza Akkır - Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde kalan 79 yaşındaki Hasan Polat, 20 yaşından sonra öğrendiği okuma yazma ile ikinci şiir kitabını çıkarmaya hazırlanıyor. 40 yıldır yazdığı şiirlerden bir bölümünün bulunduğu ilk kitabını geçen yıl yayınlayan Polat, ikinci şiir kitabını çıkartmak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünden yardım istedi.
     Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevine 5 yıl önce yerleşen ve buradaki arkadaşlarının Aşık Hasan şeklinde hitap ettiği Polat, yaklaşık 40 yıldır yazdığı şiirlerin bir bölümünün yer aldığı ilk şiir kitabını Muğla Valiliğinin desteği ile geçen yıl yayınladı. Cihanda Bir Gönül Dostu isimli, 116 sayfadan oluşan kitapta 200ün üzerinde şiir bulunuyor.
     Polat, ikinci şiir kitabını çıkartmak için de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne başvurarak yardım talep etti.
     Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muşun Varto ilçesine bağlı Çobandağı köyünde dünyaya geldiğini, henüz beşikteyken annesinin vefat ettiğini anlatarak, bunun ilk çilesi olduğunu, çektiği acıları şiirlerle dile getirdiğini söyledi.
    
     -Okuma yazmayı 20 yaşında öğrendi-
    
     İmkansızlık nedeniyle 20 yaşına kadar okuma yazma öğrenemediğini, askere gitmeden önce dağlarda çobanlık yaptığını belirten Polat, alfabeyi askerde Mahmut isimli arkadaşından öğrendiğini, bu nedenle asker arkadaşına minnettar olduğunu dile getirdi.
     Askerliğin ardından çalışmak için Ankaraya gittiğini kaydeden Polat şöyle konuştu:
     Askerliğim bittikten sonra ekmek parası kazanmak için Ankaraya gittim. Fırınlarında ve farklı işlerde çalıştım. 1974 yılında evlendim ve 2 çocuğum oldu. Ailevi sorunlardan dolayı 1995 yılında eşimden ayrıldım. Şimdi arayanım soranım yok, çocuklarımla da görüşmüyorum. Çalıştığım dönemlerde sigorta primlerimin de tam yatırılmadığını öğrendim ve emekli olamadım. Devletin verdiği yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyorum. 2003 ile 2008 yılları arasında İzmirdeki huzurevinde kaldım. 2008den bu yana da Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde kalıyorum.
     Polat, 1972 yılında Ankarada bir fırıncı kahvesinde otururken ilk şiirini yazdığını belirterek, ilham geldiğinde gece gündüz fark etmeden yazdığı yüzlerce şiiri sürekli çantasında taşıdığını, 2009 yılında şiir yazmayı bıraktığını bildirdi.
     Geçen yıl Muğla Valiliğine başvurarak şiir kitabı çıkartmak için yardım istediğini, valiliğin yardımı ile Cihanda Bir Gönül Dostu isimli ilk şiir kitabının yayınlandığını anlatan Polat, ikinci şiir kitabını çıkarmak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne başvurduğunu, başvurusuna yanıt beklediğini söyledi.
     Polat, yazdığı şiirlerin temasının Atatürk, vatan, sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, Gerçeklerden ayrılmayan bir insanım. Öleceğim güne kadar da Allahım beni bu yoldan ayırmasın. İsterim ki dünyada yaşayan tüm insanlar gerçeklerden ayrılmadan, barış içinde yaşasın ve sevgi var olsun. diye konuştu.
     Hasan Polat, gençlere doğruluktan şaşmamaları ve okumaları tavsiyesinde bulundu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Okuma yazmayı 20 yaşında öğrendi, ikinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER