Okumanın yaşının olmadığını gösterdi

Okumanın yaşının olmadığını gösterdi -Edirnede bir kadın, 65 yaşından sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katılarak, okuma yazma öğrendi


EDİRNE (A.A) - Edirnede bir kadın, 65 yaşından sonra Halk Eğitim Merkezi ve Edirne Roman Derneği işbirliğiyle açılan kursa katılarak, okuma yazma öğrendi.
     Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Yıldırım Meriç Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde, örgün eğitim kurumlarında yeterince eğitim alamayan vatandaşları, yaygın eğitim kurumlarında eğitime tabi tuttuklarını belirterek, böylece eğitim, öğretim eksiklerinin giderilmeye çalışıldığını söyledi.
     Özkan, azimlerinden dolayı kursa katılan 11 kursiyeri kutladı.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da, Edirnenin yüzde 91lik okuma yazma oranıyla Türkiyede iyi bir yerde olduğunu kaydetti.
     Edirne Roman Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy da, sosyal projelerinin devam edeceğini bildirdi.
    
     -Bu yaştan sonra okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum-
    
     Vali Yardımcısı Özkanın elinden sertifikasını alan Emine Yürüktükçü heyecandan titrediğini ve duygularını anlatacak söz bulamadığını dile getirdi.
     Yoksulluk nedeniyle küçük yaştan itibaren çalışmak zorunda kaldığını anlatan Yürütükçü, Çalışmak zorunda kaldığım için okula gidemedim. Geç de olsa okuma yazma öğrendiğin için çok mutluyum dedi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Okumanın yaşının olmadığını gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER