OMÜde yaz kursları

OMÜde yaz kursları -Yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrenciler için yaz kurslarının devam ettiği bildirildi


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrenciler için yaz kurslarının devam ettiği bildirildi.
     OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, yaptığı açıklamada, kendi ülkelerinde Türkçe eğitim veren Kosovalı öğretmenlerin yaz aylarında OMÜdeki eğitim seminerine katıldığını belirtti.
     Kerkük Üniversitesi Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümünden 52 öğrencinin de OMÜ Ziraat Fakültesinde bu yaz staj yaptıklarını ifade eden Akan, ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yine yaz döneminde Gürcü öğrencilere yönelik Türkçe kursunun düzenlendiğini kaydetti.
     Bu yıl da Batman ve çevre illerden gelen öğrenciler için OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun desteğiyle 45 gün boyunca İngilizce Yaz Kampının düzenlendiğini, Arnavutlukun başkenti Tiranda bulunan Vitrina Üniversitesinden öğretim üyeleri ve öğrencilerin OMÜ Tıp Fakültesine staj için geldiklerini ifade eden Akan, 4 öğretim üyesi ve 59 üniversite öğrencisinden oluşan 63 kişilik kafilenin 1 ay boyunca OMÜde bulunarak eğitim alacaklarını kaydetti.
     Ağustos ayının başında Tiflis Devlet Tıp Üniversitesinden 50ye yakın öğrencinin ve beraberlerindeki uzmanların da staj için OMÜ Tıp Fakültesine geleceklerini vurgulayan Rektör Akan, Şu anda 850 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim almaya devam ediyor. Üniversitemiz uluslararası bir üniversite, bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmaları ve kültür alış verişi açısından yaz aylarında düzenlenen bu tür kursların son derece önemli ve yararlı olduğuna inanıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber OMÜde yaz kursları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER