OMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi

OMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kalkan: -Eğer birisi size, 25 yıldır evliyim, eşimle bir gün olsun tartışmadık, hiçbir sorun yaşamadık diyorsa ya da kendiniz için böyle düşünüyorsanız, bu ilişkide bir sorun var d


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Kalkan, Eğer birisi size, 25 yıldır evliyim, eşimle bir gün olsun tartışmadık, hiçbir sorun yaşamadık diyorsa ya da kendiniz için böyle düşünüyorsanız, bu ilişkide bir sorun var demektir dedi.
     Kalkan, OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından Kadın Danışma Merkezinde düzenlenen seminerde, Evlilikte eşler arasındaki sorunları çözme başlıklı bir sunum yaptı.
     Araştırmaların, mutlu evliliğe sahip bireylerin bekar olanlara göre hem fiziksel hem de ruh sağlıklarının daha iyi olduğunu gösterdiğini dile getiren Kalkan, evlilikteki mutsuzluğun çocukları oldukça etkilediğini söyledi.
     Evliliklerde anlaşmazlıkların kaçınılmaz olduğunu anlatan Kalkan, şöyle devam etti:
     Eğer birisi size, 25 yıldır evliyim, eşimle bir gün olsun tartışmadık, hiçbir sorun yaşamadık diyorsa ya da kendiniz için böyle düşünüyorsanız, bu ilişkide bir sorun var demektir. İlişkide sorunun olmaması, sorunların çatışmaya dönmemesi söz konusu değildir. Eğer böyle bir şey varsa taraflardan birisi sürekli taviz veriyor demektir. Böyle bir şey varsa o ilişki yardıma ihtiyaç duyuyor demektir.
    
     -Çocuğunuza, seni seviyorum diyin-
    
     Seminerde, OMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Kumcağız ise Ergen ve ebeveyn iletişimi başlıklı sunum yaptı.
     Ergenlik döneminde çocukların spora yönlendirilmesinin önemli olduğuna değinen Kumcağız, bu dönemde çocukların giyimine karışılmaması gerektiğini vurguladı.
     Çocuğumuza seni seviyorum ve iyi ki varsın sözlerini korkmadan söylememiz gerekiyor diyen Kumcağız, şunları kaydetti:
     Çocuğumuza onu sevdiğimizi söylemek, başını sıvazlamak onu şımartmaz. Aksine kendini daha iyi hissetmesine neden olur. Biz sevgi gösterdiğimizde o da sevgisini etrafına daha iyi gösterecektir. Bunu unutmamak gerekiyor.
     (FTA-ORH)
<< Önceki Haber OMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER