Önce vatandaşlıktan çıkarıldın dediler, sonra özür

Önce vatandaşlıktan çıkarıldın dediler, sonra özür dilediler -Yunanistanın vatandaşlıktan çıkarıldığını iddia ederek, pasaportuna el koyduğu ve 24 saat sınır kapısında beklettiği MHP Osmangazi İlçe Başkanı Arslanoğlunun, daha sonra


EDİRNE (A.A) - Yunanistanın vatandaşlıktan çıkarıldığını iddia ederek pasaportuna el koyduğu ve 24 saat sınır kapısında beklettiği MHP Osmangazi İlçe Başkanı, daha sonra yanlışlık oldu denilerek, Türkiyeye geçişine izin verildi.
     Alınan bilgiye göre, MHP Bursa Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Aslanoğlu, 27 Haziranda Balkan turuna çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyle Pazarkule Sınır Kapısından Yunanistana geçiş yaptı.
     Batı Trakyadaki işlerini tamamlayan Aslanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Ahmet Koç, MHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Tümenoğlu ile Türkiyeye dönmek üzere Yunanistanın Kastanies Sınır Kapısına geldi.
     Sınır kapısındaki görevliler, 2002 yılında vatandaşlıktan çıkarıldığını ifade ederek, Aslanoğlunun pasaportuna el koydu.
     Uzun bir süre bekletilen Aslanoğluna, daha sonra bilgilerin karıştığı bildirilerek pasaportu iade edildi ve Türkiyeye geçisine izin verildi.
     İpsala Sınır Kapısından yurda giriş yapan Aslanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 24 saat kendisini sınır kapısında bekleten Yunan görevliler hakkında dava açacağını söyledi.
     Yaşanan garipliğe anlam veremediğini ifade eden Aslanoğlu, Ben 27 Haziranda Yunanistana girerken Yunan vatandaşıydım. Daha sonra 28 Haziranda Yunanistandan çıkış yaparken Yunan vatandaşı değildim. Sonra 29 Haziranda Türkiyeye girerken tekrar Yunan vatandaşı oldum. Nasıl oldu anlayamadım. Pasaportuma el konulduktan sonra uzun müddet bana bilgi verilmedi. Ancak 24 saat sonra özürle birlikte (yanlışlık oldu) diyerek pasaportumu iade ettiler diye konuştu.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Önce vatandaşlıktan çıkarıldın dediler, sonra özür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER